Llojet e Ndriçimit

Ndriçimi i Përgjithshëm
Ndriçimi i Përgjithshëm siguron një zonë me ndriçim të përgjithshëm. E njohur edhe si ndriçimi i ambientit, ndriçimi i përgjithshëm rrezaton një nivel të rehatshëm të shkëlqimit, duke i mundësuar një të shohë dhe të ecë në mënyrë të sigurt. Mund të realizohet me llambadarë, pajisje me tavan ose montuar në mur, drita të pjerrëta ose pista, dhe me fenerë jashtë shtëpisë tuaj. Një formë themelore e ndriçimit që zëvendëson rrezet e diellit, ndriçimi i përgjithshëm është thelbësor për një plan ndriçimi.

Ndriçimi për Punë
Ndriçimi i detyrave ju ndihmon të kryeni detyra specifike të tilla si leximi, qepja, gatimi, detyrat e shtëpisë, hobi, lojërat ose balancimi i librezës suaj. Mund të sigurohet nga nën kabinet, kasetë dhe ndriçim pista, ndriçim varëse dhe llamba portative. Ndriçimi i detyrave duhet të jetë pa ndriçim dhe hijet e shpërqendrimit dhe duhet të jetë mjaft i ndritshëm për të parandaluar qerpikët.

Ndriçimi i Dekorues
Ndriçimi i theksit shton dramën në një dhomë duke krijuar interes vizual. Si pjesë e një skemë dekorimi, ajo është përdorur për të tërhequr vëmendjen e pikturave, shtëpive të shtëpive, skulpturës dhe sendeve të tjera me çmim, ose për të nënvizuar strukturën e një muri, tapiceri ose peizazhe të jashtme. Ndriçimi i theksit kërkon të paktën tre herë më shumë dritë në pikën fokale sesa ndriçimi i përgjithshëm rreth tij. Kjo zakonisht sigurohet nga pista, nën kabinet, kasetë ose pajisje të montuara në mur.