Ndërrimi i detektorit të tymit

nderrimi i alarmit per tym

Këta detektorë janë pjesë thelbësore e sistemit të sigurisë së shtëpisë. Por siç ndodh me gjithçka tjetër, ata në fund të fundit duhet zëvendësuar. Departamenti i Zjarrëfikësve të Kosovës rekomandon zëvendësimin e detektorëve të tymit çdo dhjetë vjet. Së pari, duhet të hiqni njësinë e vjetër nga tavanit ose muri për të zëvendësuar detektorin tuaj të tymit.

Pastaj, ndërroni kabllot nga njësia e vjetër dhe lidhini ato me njësinë e re. Vendosni njësinë e re në vendin e duhur dhe testojeni për të siguruar se funksionon siç duhet. Duke bërë këtë, mbani në mend se detektorët e tymit duhet të vendosen në çdo nivel të shtëpisë tuaj dhe në çdo dhomë gjumi.

Etiketimi i kabllove është thelbësor kur vjen puna tek detektorët e tymit, pasi disa mund të jenë shënuar “linjë” dhe disa “ngarkesë”. Kablli “linjë” është furnizimi me energji nga kuti i ndërprerësit, ndërsa kablli “ngarkesë” shkon te çdo njësi shtesë. Lidhni kabllat me terminalët e tyre përkatës në detektorin e ri të tymit.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Main Menu