Zëvendësimi i poqit elektrik

nderrimi i poqit

Nëse poqi elektrike është e prishur, ajo duhet zëvendësuar me një poq të ri. Kjo është punë që kërkon njohuri dhe aftësi në fushën e elektricitetit. Nëse nuk keni përvojë në këtë fushë, është më mirë të kërkoni ndihmën e një tekniku të licencuar në fushën e elektricitetit për t’u siguruar që puna bëhet në mënyrë të sigurt dhe efektive.

Këto janë disa hapa që duhet ndjekur për të zëvendësuar një poq elektrik të prishur:

 1. Hapi i parë është të fikim çdo burim të energjisë që mund të lidhet me poqën elektrike që do të zëvendësohet. Kjo mund të përfshijë mbylljen e çelësave qendrore të kësaj fushe të shtëpisë tuaj.

 2. Pas fikjes së energjisë, heqim poqin elektrikë të prishur nga lidhjet e saj elektrike. Sigurohemi që të shënohen lidhjet e kabllit elektrik për t’u siguruar që të jenë të saktë kur të vendosni poqën elektrike të re.

 3. Hiqim poqin elektrikë të prishur nga vendi ku ka qenë i instaluar.

 4. Instalojmë poqin elektrikë të ri. Sigurohemi që të bëjmë lidhjet e kabllit elektrik në mënyrë të saktë dhe të sigurtë. Përdorim një multimeter për të verifikuar se lidhjet janë të rregullta dhe të sigurta.

 5. Pas instalimit të poqit elektrike të ri, shikojmë përshkrimin e saj të prodhuesit dhe ndjekim rregulloret për sigurinë elektrike për të siguruar që ajo të funksionojë siç duhet.

  Lini një Përgjigje

  Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

  Main Menu