Zëvendësimi i prizës

nderrimi i prizes

Prizat ndonjëherë zhvillojnë probleme si mos mbajtja e rrymës së ngushtë ose shtërngimi i dobët. Për të rregulluar një prizë të shlirë, hiqni shrafat që e mbajnë në vend dhe shtërngoni ato. Nëse priza është dëmtuar, atëherë duhet ta zëvendësoni atë.

Kuptimi i dallimit midis prizave me tokëzim dhe pa tokëzim është thelbësor për zëvendësimin e duhur. Një prizë pa tokëzim ka dy pika vertikale, ndërsa një prizë me tokëzim gjithashtu ka një vrimë të rrumbullakët nën pikat vertikale. Nëse nuk jeni të sigurt për llojin e prizës, është më mirë të kërkoni ndihmë nga një profesionist.

Nëse priza juaj ka një ndërprerës të prizës së ndryshimit të tokës (GFCI), duhet ta zëvendësoni me një model të ngjashëm. Prizat GFCI janë projektuar për të parandaluar tronditjen elektrike, kështu që është e nevojshme një zëvendësim i drejtpërdrejtë.

    Lini një Përgjigje

    Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

    Main Menu